torstai 9. helmikuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuusto-pekonisalaatti

Työpaikallani vietetään lempiruokaviikkoa. Työntekijät saivat äänestää suosikkiruokiaan (jälkiruokia myös) ja voittajista ollaan sitten saatu nauttia tämän viikon joka päivä. Listalla on esim. maksaa, lohta ja siskonmakkarakeittoa (!). Jälkiruoissa hauskin yllätys oli mustikkahyve, joka on tehty talkkunasta. Talkkunahyve jakaa aika paljon mielipiteitä, mutta ilmeisimmin enemmistön mielestä se on suurta herkkua.

Lempiruokaviikon kunniaksi päätin itse viettää kotona lempisalaattiviikkoa. Ajatus oli lähtöisin siitä, että kun lounaaksi tulee vedettyä isompia settejä, niin illalla pitäisi syödä kevyemmin. Buhahaa.

Lempparisalaattilistalta löytyy caesarsalaattia, pekoni-rucolasalaattia, savulohisalaattia ja tämä punajuuri-vuohenjuustosalaatti, jonka tein tällä kertaa aika tavalla pekonisalaatin hengessä, koska siitä jäi niin hyviä raaka-aineita yli.


Punajuuri-vuohenjuusto-pekonisalaatti
kahdelle
  • 2 punajuurta
  • hunajaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunan mehua
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 pkt pekonia
  • 2 kourallista pinjansiemeniä
  • 1sipuli
  • 1 rkl kuivattu timjamia
  • 2 kiekkoa vuohenjuustoa
  •  2 isoa kourallista rucolaa 
  • balsamiviinietikkaa
Kuori ja lohko punajuuret. Paahda ne kypsäksi 180 asteisessa uunissa (vajaa pari tuntia). Mausta kypsät punajuuret hunajalla, sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Paista pekoni paistinpannulla rapeaksi ja siirrä syrjään. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää pannulle pekoninrasvan joukkoon hieman oliiviöljyä ja lisää pannulle sipulilohkot, pinjansiemenet ja kuivattu timjami. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ainekset karamellisoituvat ja makeutuvat. Älä polta. Siirrä sipuli-pinjansiemenseos syrjään.

Kuumenna pannu ja paista vuohenjuustokiekkoja pari minuuttia per puoli, niin että pinta hieman ruskistuu.

Mausta rucola balsamiviinietikalla ja kokoa salaatti lisäämällä rucolan joukkoon sipuli-pinjansiemenseos, pekonit, punajuuret ja vuohenjuusto.

6 kommenttia:

  1. Kuullostaa ihanalta. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tästä olen jo haaveillut jonkin aikaa, nyt meinaan viikonloppuna kokeilla. (Viimeksi kun yritin paistaa vuohenjuustoa, se suli ja kuori jäi kiinni pannuun!) Ehkä tuo parin minuutin paistoaika pelastaa tällä kertaa ;) Oliko sulla pannu kuuma vai keskilämpöinen?

    VastaaPoista
  3. Tuo paistoaika tosiaan riippuu pannun kuumuudesta, ei ehkä ihan täysillä kannata pitää. Kuumemmalla pannulla riittää varmasti lyhyempikin aika, kannattaa tarkkailla juustoa.

    Juuston pintahan alkaa kyllä sulaa ja pannuun jää sellainen rusehtava kerros. Minusta se paistunut osa on parasta, joten ei kannata heittää pois. :) Sitten kun juusto on hieman saanut väriä niin paista vielä hetki toiselta puolelta.

    Itse tykkään että juusto olisi lämmennyt, mutta kuitenkin vielä ihan selkeästi kiinteää. Paistaminenhan myös hieman pehmentää juuston makua, joten sikäli se kannattaa kyllä.

    Voi, tuli nälkä! Pitäisiköhän itsekin tehdä tätä viikonloppuna. :) Kiitos visiitistä!

    VastaaPoista