sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Lohta ja kasviksia itämaisittain

Olin varannut lauantai-illaksi ison palan lohta. Aikani googlailtua päätin laittaa sen jotenkin aasiahenkisesti ja lopulta päädyin noudattamaan KipAKKA kokkaa -blogista löytynyttä tuoretta ohjetta. Hyvä valinta! :)

Lohi oli tosi hyvää, mutta erityisiä ihastuksen kiljahduksia saivat aikaan marinoidut kasvikset. Nam!!! Tätä lisuketta käytämme varmasti toistekin, ja miksipä se ei kävisi  salaatiksi ihan sellaisenaankin. Sen verran kuitenkin no to selfiä mauista, että sekä kala että kasvikset olivat aika makeita, ja jäimme kaipaamaan (taas) potkua. Ehkä siis ensi kerralla kalaan hieman chiliä mukaan.


Itämainen lohi: (4 annosta)
  • n. 800g lohta fileenä
  • hyppysellinen suolaa
Marinadi:
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä (unohdin ostaa, laitoin säilöttyä inkivääriä)
  • ½ tl punaista currytahnaa
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ punasipuli pieneksi silputtuna tai ohuina renkaina (renkaat olisivat varmaan kauniimpia kuin silppu)
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • ½ tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaaleaa balsamicoa
Mausta kala suolalla. Valmista marinadi ja kaada se uunivuoassa olevan kalan päälle. Jätä lohi maustumaan huoneen lämpöön ainakin tunniksi. Paista lohta 200 asteessa noin puoli tuntia kalan koosta riippuen.

Mausteinen kasvissalaatti
  • 5 porkkanaa suikaloituna
  • kukkakaalin nuppuja
  • kourallinen suolapähkinöitä rouhittuna
Kastike:
  • 3 rkl kalakastiketta
  • ¾ dl sitruunamehua
  • 1 rkl chilitahnaa (esim. Sambal oelecia) tai pari pientä chiliä
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl fariinisokeria
Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ja irrottele kukkakaalin nuput. Rouhi suolapähkinöitä pienemmäksi. Valmista marinadi ja sekoita se salaatin joukkoon. Anna maustua ainakin tunnin verran ja sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti