sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Autolla Italiassa: Ostuni - Polignano a Mare - Monte Sant'angelo - Peschici

En tiedä huomasitteko, mutta kesällä aloittamani sarja Italian reissustamme jäi hiukan kesken. :D No, ei liene kylmää talvipäivää parempaa ajankohtaa palata Italian muistoihin, joten taas mennään! Ostunista matkamme jatkui seuraavaan yöpymispaikkaan, Peschiciin. Matkan varrella pysähdyttiin ensin pienessä Polignano a Maressa ja myöhemmin lounaalla Monte Sant'angelossa. Tämän jälkeen hurautimme määränpäähämme Forestra Umbran läpi. 


Kuvassa näkyvä reitti ei pidä aivan täysin paikkaansa, koska tapojemme mukaan halusimme käyttää rantareittejä. Oikea reittimme ei siten mennyt Foggian kautta, vaan erinäisiä pieniä rantateitä pitkin. Tässäkin kohtaa valitettavasti on sanottava, että jos suunnittelet samantyyppistä reittiä, niin jätä tällä alueella rantareitit tyynesti väliin. Siellä ei ollut merkittävästi mitään nähtävää. Ranta oli tässä kohtaa sellaista suistotyyppistä ja siellä oli monessa kohtaa teollisuutta. Lisäksi tiet oli mitä oli ja hermothan siinä meinasi taas pariin otteeseen mennä. Maisemat alkavat parantua vasta Garganon niemimaalla, jossa Vieste sijaitsee.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme sijaitsi vain n. 50km päässä Ostunista Polignano a Maressa. Pysähdyksen syynä oli se, että Polignano a Mare oli yksi kärkipäässä olleista potentiaalisista majoituskohteista. Tarkemmin ottaen, koko ajatus Puglian reissusta sai alkunsa siitä kun hyvä ystävämme näytti meille kuvia eräästä siellä sijaitsevasta hotellista: Grotta Palazzesesta. Hotelli on rakennettu kallion sisään ja siellä on erittäin tunnelmallinen ravintola, jonka kuvia voitte ihastella esim. hotellin nettisivuilla täällä. Hotellista ei löytynyt kuitenkaan enää vapaita huoneita haluamillemme päiville, joten Ostuni kiilasi Polignano a Maren ohi majoituskohteena.

Tarkoituksenamme oli käydä hörppäsemässä kahvit (oluet) Grotta Palazzesen terassilla, mutta valitettavasti ravintola oli tuohon aikaan vielä kiinni. Tai kyllä siellä ovi oli auki ja terassille pääsi jopa kävelemään, mutta koska siellä ei ollut ketään muita eikä meille tultu tarjoilemaan mitään, päättelimme ettei sieltä taitaisi kahvia (olutta) saada. Kuvan sentään sain napattua. Epäilemättä paikka on kuitenkin hienoimmillaan iltavalaistuksessa. 


Kaupunki oli pieni, mutta hyvin viehättävä. Rantaa siellä ei pääse ihastelemaan kuin muutamasta kahvilasta, koska koko kaupunki sijoittuu jyrkän kallion reunalle. Kaupungista löytyy kuitenkin myös pieni hiekkaranta - hyvin saman tyyppinen kuin rannat Amalfin rannikolla. Vaikka kaupunki vaikutti oikein hyvältä, muutaman päivän majoituskohteeksi se saattaisi kuitenkin olla vähän liian pieni. Ostuni oli siten oikein hyvä valinta.


Polignano a Maresta matkamme jatkuin rantareittejä kohti Garganon niemimaata. Päätimme käydä Viestessä yhtenä päivänä Peschicistä, joten rantareitti vaihtui vuoristoreittiin. Tie alkoikin nousta nopeasti rannalta lähdettyämme. Lounasta pysähdyimme syömään Monte Sant'angeloon, joka vaikutti varsin hiljaiselta kylältä. Turistikrääsäkojujen perusteella siellä on kuitenkin käynyt muitakin turisteja kuin me. Krääsän sisältö poikkesi tosin totutusta: ne olivat hyvin uskontopainotteisia. Turistien ykköskohde kaupungissa onkin arkkienkeli Mikaelin pyhättö, jossa enkelin sanotaan ilmestyneen vuosina 490, 492 ja 493. Me suuntasimme pyhätön sijaan pitsalle ja jatkoimme sen jälkeen matkaa.Garganon niemimaalla sijaitseva Forestra Umbra - jonka läpi ajoimme - on ainoa Italiassa jäljellä oleva osa ikivanhaa tammimetsää, joka aikanaan kattoi suuren osan Keski-Eurooppaa. Forestra Umbra on osa laajempaa luonnonsuojelualuetta, johon olisi ollut mukava tutustua paremmin jos olisimme olleet alueella pitempään kuin kolme yötä. Jos kuitenkin suunnittelet esim. pyöräretkeilyä alueella (kuten me), niin kannattaa huomata että korkeuserot tuolla niemimaalla ovat suuret. Matkalla tuli vastaan aika monta nääntyneen näköistä pyöräilijää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti