Eilistä koleaa lauantaita lämmitti mukavasti thai-henkinen dinneri, joka sisälsi papaijasalaattia, satay-ribsejä ja kookospannacottaa. Kahdesta ensimmäisestä seuraavissa postauksissa.
Pannacotan koostumus oli erittäin hyvä - liivatteen määrä oli kohdallaan. Maku kaipasi ehkä vielä jotain lisää, ehkä vaniljasokeria? Tai ehkäpä kerman voisi jättää kokonaan veke, jotta kookoksen maku olisi voimakkaampi? Ehkä limenmehun voisi korvata ananasmehulla tai rommilla, jolloin meillä olisikin jo pina colada -pannacotta kasassa!
Kelpo jälkkäri, mutta parannettavaakin jäi seuraavaan kertaan!
Kookospannacotta
(4 annosta)
- 3 liivatelehteä
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kermaa
- 1 tlk ( 400 g ) kookosmaitoa
- 1/2 dl sokeria
- 1 lime
- päälle: tuoretta ananasta
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Lisää vaniljatangot ja siemenet kerman ja sokerin kanssa kattilaan. Kiehauta ja jätä maustumaan puoleksi tunniksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Poista vaniljatangot ja kaavi niistä vielä loput maut kerman sekaan. Lisää kookosmaito kerman sekaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.
Purista limestä mehu ja lämmitä se kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista liivatteista mehut ja sulata ne kuumaan limemehuun. Lisää sulanut liivate kerma-kookosmaitoseokseen ja sekoita.
Kun seos on hieman jäähtynyt, jaa se neljään lasiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 5 tuntia. Tarjoile pannacotan päällä kuutioitua tuoretta ananasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti