Parsa-perunasalaatti
- nippu vihreää tankoparsaa
- 300 g kiinteitä perunoita (varhaisperunat parhaita)
- 1 kevätsipuli
- 2 rkl tuoretta rakuunaa
- kapriksia (isoja tai pieniä, oman maun mukaan)
kastike:
- 1 salottisipuli
- pari rkl karkeaa Dijon sinappia
- 0,5 dl öljyä
- loraus vaaleaa balsamicoa
- hunajaa
- (1/2 :n sitruunan mehu ja kuorta)
- suolaa ja pippuria
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen pysähtyy.
Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset.
Valmista kastike. Kuori ja silppua salottisipuli. Raasta huolella pestystä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin. Sekoita sipulisilpun, kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy.
Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi kylmäsavulohen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti