- siirappia
- cayannepippuria
- kermaa
- lihalientä
- voita
peruna-bataattipyre:
- perunaa
- bataattia
- valkopippuria
- voita
- maitoa
tarjoiluun: puolukoita ja persiljaa
Koverra kaalista pois kova kanta ja keitä kaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Valmista täyte. Keitä riisi. Hienonna suppilovahverot ja purjosipuli. (Kuutioi ja paista pekoni.) Sekoita riisin joukkoon maun mukaan sieniä, purjoa, pekonia ja valkosipulituorejuustoa. Mausta mustapippurilla, kirvelillä ja persiljalla.
Irrottele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi.
Kaada uunivuoan pohjalle kermaa ja lihalientä ja lado kaalikääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valele kääryleet siirappi-cayannepippuriseoksella ja laita kääryleiden päälle voinokareita. Paista kaalikääryleitä 175 asteisessa uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä paiston ajan vuoan pohjalla olevalla nesteellä.
Valmista peruna-bataattipyre. Keitä perunat ja bataatit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja soseuta ne perunasurvimella. Mausta pyre valkopippurilla ja voilla ja notkista lämmitetyllä maidolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti