lauantai 12. tammikuuta 2013

Paistettua siikaa ja paahdettu punajuuricarpaccio vuohenjuustokastikkeella

Innostuimme T:n kanssa kokkaamaan uutena vuotena vähän pidemmän kaavan mukaan. T:n pääruokana oli poron sisäfilettä, joten itse päätin tehdä kalaa. Tarkemmin ottaen paistettua siikaa. Etsiessäni lisuketta siialle löysin tämän Suolaa ja Hunajaa blogin ohjeen paahdetuista punajuurista ja se oli sitten siinä.

Punajuurilisuke oli juuri niin täydellistä kuin ohjeesta saattoi kuvitellakin. Olen tehnyt ennenkin viipaloitua punajuurta uunissa, mutta tällä tavalla ohuina viipaleina niihin tulee tosi kivaa rapsakkuutta. En ole myöskään koskaan hoksannut käyttää balsamicoa maustamiseen. Vuohenjuustokastike oli myös fantastinen keksintö. Meillä tätä tullaan tekemään toistekin, ja luultavasti aika usein... 


Paahdettu punajuuricarpaccio vuohenjuustokastikkeella
2 annosta
  • 2 isohkoa punajuurta
  • tuoretta timjamia ja rosmariinia
  • suolaa
  • hunajaa
  • öljyä
  • balsamicoa
Kastike
  • 50 g vuohenjuustoa
  • 1-2 rkl smetanaa (meillä oli kaapissa kermaa ja ranskankermaa, joten laitoin niitä)
  • mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • (suolaa)
Tarjoiluun
  • viinisuolaheinää
  • paahdettuja pinjansiemeniä (unohdin ostaa, damn, joten käytin cashew-pähkinöitä)
  • timjamia
Kuori raa’at punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta ja pyörittele öljyssä ja balsamicossa. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa (paksuudesta riippuen noin 30 minuuttia). Pyörittele välillä, etteivät pääse kuivumaan ja lisää tarvittaessa öljyä.

Valmista punajuurten kypsyessä vuohenjuustokastike ja paahda pinjansiemenet. Notkista vuohenjuusto kermalla, ranskankermalla tai smetanalla ja mausta kastike.

Tarjoile viinisuolaheinän tai rucolan sekä paahdettujen pinjansiementen kera esim. paistetun kalan seuralaisena.

Rapeaksi paistettua siikaa
2 annosta

  • 2 x 150-200g annospaloiksi leikattua nahallista siikafilettä
  • karkeaa merisuolaa
  • öljyä ja voita paistamiseen
Hiero fileiden päälle suolaa ja nosta jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Ota jääkaapista ja puhdista ylimääräinen suola kalan pinnalta.

Kuumenna pannussa rasva (puolet öljyä, puolet voita) ja lisää siikafileet nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes kala on reunoiltaan rapsakka. Käännä ja paista toista puolta vielä minuutti-pari. 

2 kommenttia:

  1. Onpas mukavaa, että löysit tämän ohjeen. Meilläkin se on yksi suosikkeja, mutta viime kerrasta on ihan liian kauan. Pitää korjata tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmitti ne pinjansiemenet kun arvaan että ne sopivat tähän ruokaan kuin nenä päähän. No, meni se cashew-pähkinöilläkin. :) Kiitokset loistavasta reseptistä!

      Poista