tiistai 28. kesäkuuta 2011

Hunajainen limettilohi ja rapeaksi paahdettua ruisleipää

Juhannusmenun (kuten myös vappubuffetin ja joulupöydänkin) kalaosaston kunkku oli hunajainen limettilohi, jonka ohje löytyi aikoinaan Maku-lehden numerosta 6/2010. Äärimmäisen herkullista karrelle grillatun ruisleivän päällä!


Hunajainen limettilohi (Maku 6/2010)
  • 1 kg lohifileetä 
  • 3 kpl limettiä (tai vaikka enemmänkin)
  • 4 rkl merisuolaa 
  • 1/4 tl valkopippuria 
  • 4 rkl rypsiöljyä 
  • 5 rkl hunajaa 
  • 1 dl parmesaanijuustoa (lastuina) 
  • 1 dl tuoretta basilikaa 
Poista lohesta ruodot. Leikkaa kala kauniiksi, ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne reunalliseen, suureen astiaan. Raasta hyvin pestyistä limeteistä kuori ja purista mehu. Ripottele viipaleille raastettu kuori, suola ja valkopippuri. Kaada päälle lopuksi limetin mehu, öljy ja hunaja. Peitä kelmulla ja nosta kylmään maustumaan vähintään tunniksi. Huom! Minä pidän lohta maustumassa vähintään 5 tuntia, joskus olen tehnyt sen jo edellisenä päivänä. Tosin tykkäänkin lohesta "hyvin kypsyneenä". 

Kaada marinointiliemi pois. Asettele lohiviipaleet tarjoiluastiaan. Kopistele samalla myös ylimääräinen suola pois. Koristele parmesaanilastuilla ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti