keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Back to basics: kanavartaat

Kai sitä täytyy joskus tänne blogiin jotain grillijuttujakin kirjoittaa ettei ihan mene höpöksi koko homma! Saavuttiin tänään mökille loman viettoon, ja täytyihän sitä syödäkin (saatoin hiukan tottua ravintolaruokailuun Italian reissulla). Lähdettiin liikkeelle ihan perusjutuista - eli cajun-tyylillä maustetuista kanavartaista. Ne ei kyllä petä koskaan! 


Eikä vartaat petä koskaan! Innostuin niistä viime kesänä, kun totesin että vartaissa lihan kuin lihan onnistuu kypsentämään jotenkin mehevämmäksi. Emmää tiedä mistä se johtuu. Kertokaa te jos tiedätte!


Cajun-kanavartaat
  • n. 150-200g broilerin rintafilettä per syöjä
  • paprikaa
  • punasipulia
  • varrastikkuja
marinadi
  • 2 limen mehu
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl cayannepippuria
  • 1 tl suolaa
Purista pakastepussiin limeistä mehut ja lisää kaikki muut marinadin aineet. Sekoita. Kuutioi broileri vartaisiin sopiviksi paloiksi (yksi sivu n. 2-3cm) ja lisää ne marinadin sekaan pussiin. Nosta jääkaappiin maustumaan ja anna maustua kunnes grilli on kuuma.

Pilko paprikasta ja punasipulista vartaisiin sopivia, suht. pieniä palasia. Kokoa vartaat pujottamalla niihin vuorotellen kanan, paprikan ja sipulin palasia. Grillaa kypsäksi kuumassa grillissä. Ota vartaisiin reilusti väriä, mutta koita välttää kuivattamista. Tarjoa esim. fajita-tyyliin tortillojen, salsan ja guacamolen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti