Meikkiksen (tai siis tarkemmin sanottuna Jouni Toivasen) Chili-con-carne nappasi voiton Vastahanka-blogin isännöimästä tammikuun ruokahaasteesta. Suuren suuret kiitokset kaikille äänestäjille!
Ruokablogeja aktiivisemmin seuraavat ovat kaiketi huomanneet, että ruokabloggaajat ovat hurahtaneet meksikolaisruokaan. Ja ihmekös tuo. Raikas ja värikäs meksikolainen ruoka aiheuttaa meilläkin aina yhtä ihastuneita huokauksia niin vieraissa kuin kotiväessäkin. Maissitortilloja tulee tehtyä jopa sen verran usein, että joulupukki toi minulle tortillaprässin. Hieno on ja hyvin pelittää!
Pitemmittä puheitta, helmikuun ruokahaasteen aiheena on Meksiko! Alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, aamupala, juoma - kaikki käy! Kaikki meksikolaisen keittiön saloja treenanneet bloggarit, nyt on aika pistää parasta pöytään. Ja jos jollain on vielä meksikoherkut kokematta, niin tässäpä hyvä syy aloittaa!
Ja vanhat tutut säännöt menevät näin:
Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.
Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 02.2.-23.2.2014 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.
Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.
Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 24.2.2014, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun.
Äänestysaika päättyy 27.2.2014 ja voittaja julkistetaan 28.2.2014.
Helmikuun 2014 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2014 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.3.2014. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.
Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 02.2.-23.2.2014 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.
Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.
Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 24.2.2014, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun.
Äänestysaika päättyy 27.2.2014 ja voittaja julkistetaan 28.2.2014.
Helmikuun 2014 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2014 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.3.2014. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.
Mahtaisiko se Joulupukki kertoa, missä pajassa tuo prässi on valmistettu? :) Olen koittanut metsästää itselleni tuollaista, mutten ole löytänyt. Se muuten on kuulema arka rikkoutumaan, Australian Master Chefissä muistaakseni sanottiin, ettei saa käyttää liikaa voimaa:)
VastaaPoistaEi liene ihan täsmälleen tämä, mutta kuulema Amazonista löysi meidänkin prässi tiensä pukinkonttiin: http://www.amazon.com/IMUSA-Tortilla-Press-Pre-Cured-8-Inch/dp/B00164T384.
PoistaYllättävän vähän sitä tosiaan tarvii painaa, etenkin kun on tottunut naama punaisena kattilalla niitä aiemmin painamaan... Täytyypä pitää mielessä ettei anna sitä kenenkään voimamiehen käyttöön. :]
Ja muuten aika pitkään minäkin niitä kokkikaupoista tuloksetta metsästin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
PoistaKiitos, muistelen kyllä kokeilleeni tuota ostopaikkaa, mutteivat silloin lähettäneet sitä Suomeen. Pitää kokeilla uudelleen.
PoistaJa mikä äsken unohtui kirjoittaa, niin onnea haasteen voitosta!
Kokeilepa! Ja kiitos, tervetuloa kisaamaan! :)
PoistaNo niin, nyt on tilattu, Englannista tosin, oli kohtuullisemmat postikulut :)
PoistaCool! Hyvin ehtii helmikuun aikana vääntää kisatortillat jos toisetkin. :P
PoistaOnnea voittajille! Osaisipa nyt tehdä molea!
VastaaPoistaMole on kyllä huippua! Ja nythän on hyvä tilaisuus harjoitella! :)
Poistahieno on prässinne!
VastaaPoistaNo niin on! Kyllä se pukki tietää mistä tyttö tykkää! :)
PoistaOnpa hyvä haasteaihe! Tein viikonloppuna meksikolaista pulled porkia eli chiloriota, törkeen hyvää mutta kamalan näköistä näin ruokahaastekuvan kannalta:
VastaaPoistahttp://namskis.blogspot.fi/2014/02/chilorio-meksikolainen-pulled-pork_8.html
Ehkä siitä joku taitavampi saisi hienon kuvan, mutta minulla on aina nälkä;)
Ois varmaan jumalaista, jos ois omaprässäämiä tortilloita ympärille..
Jee, ensimmäinen kisaresepti! Tervetuloa! :) Ja uusi sanakin tuli heti opittua! :)
PoistaMukana ollaan!
VastaaPoistahttp://maukastaminimibudjetilla.blogspot.fi/2014/02/kisakatsomon-vegeburritot.html
Jei! Tervetuloa!!! :)
PoistaHieno prässi! Minäkin olen tuollaista metsästänyt - täytyypä tilata netistä. Meksikolainen ruoka on niin hyvää. Ehkäpä intoudun mukaan haasteeseen.
VastaaPoistaEi muuta kuin prässi tilaukseen! Ja hyvin mahtuisi ja ehtisi kisaankin vielä mukaan! :)
PoistaJeah! Kerkesin mukaan:
VastaaPoistahttp://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2014/02/tres-leches-kolmen-maidon-kakku.html
Hyvä hyvä! Lämpimästi tervetuloa! :)
PoistaSkorpionin keittiössä mukana tällä reseptillä: http://skorpioninkeittiossa.blogspot.fi/2014/02/lohta-guacamolea-ja-mustapapusalaattia.html
VastaaPoistaHyvältä näyttää! Tervetuloa! :)
PoistaThe Habanerokitchen presents!
VastaaPoistaMaissikeitto - Habanerochili tuo tujuutta, kerma lieventää tuskaa ja suuhun ei tule sattumia. Tortillat sulavat suorastaan keittoon. Vielä limen mehu, tomaatti ja tuore korianteri ranskankerman kanssa komppaa! Haluan olla mukana! http://www.habanerokitchen.com/2014/02/napakka-meksikolainen-maissikeitto.html
Nam nam! Tervetuloa mukaan! :)
PoistaMinäkin lähden kisaan jälkkärilinjalla!
VastaaPoistaMutakakku margaritakermalla
http://ssiiri.wordpress.com/2014/02/22/mutakakku-margaritakermalla/
Suussa sulavaa suklaata, ja raikas margaritakerma - loistava pari. ;)
Hyvä hyvä, tervetuloa kisaan! :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaLämpimästi tervetuloa! :)
VastaaPoista