Söimme toissapäivänä erittäin makoisaa grillattua kesäkurpitsa-fetasalaattia, josta jäi jääkaappiin lojumaan avattu fetapaketti ja salaatinkastiketta. Lisäksi pöydällä majaili jonkin verran yli jääneitä paahdettuja pinjansiemeniä. Senpä vuoksi eilen meillä syötiin melkein samanlaista settiä, paitsi että kesäkurpitsan sijaan käytettiin munakoisoa. Kreetalla grillattuja munakoisoja tarjottiin tomaatin ja fetan kanssa, joten lisäsin joukkoon vielä tomaattisiivuja.
Vaikka kesäkurpitsa-fetasalaatti oli hyvää, tämä oli vielä parempaa. Siksi sekin ansaitsee tulla kirjatuksi muistiin. Munakoisojen kanssa syötiin grillattua naudan sisäfilettä, joka maustettiin rosmariini-sitruuna-hunaja-valkosipuliöljyllä.
Vaikka kesäkurpitsa-fetasalaatti oli hyvää, tämä oli vielä parempaa. Siksi sekin ansaitsee tulla kirjatuksi muistiin. Munakoisojen kanssa syötiin grillattua naudan sisäfilettä, joka maustettiin rosmariini-sitruuna-hunaja-valkosipuliöljyllä.
Grillattua munakoisoa tomaatilla ja fetalla
kahdelle
kahdelle
- 1 munakoiso
- rypsiöljyä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 100g fetajuustoa
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
- suolaa ja mustapippuria
- 1-2 rkl hyvää oliiviöljyä
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/2 valkosipulinkynsi puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
Paahda pinjansiemenet kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna grilli. Leikkaa munakoiso pitkittäin n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, kierittele ne öljyssä ja mausta suolalla. Grillaa kuumassa grillissä 2-3 minuuttia kummaltakin puoleleta, niin että viipaleet ovat hiillostuneita ja pehmeistä.
Asettele kuumat munakoisot vadille ja kaada niiden päälle kastike. Asettele munakoisojen päälle tomaattiviipaleita ja murenna niiden päälle fetaa. Ripottele pinnalle lopuksi pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti