maanantai 26. syyskuuta 2011

Taquitot picadillo-täytteellä

Meksiko-teema jatkuu! Tai pitäisikö sanoa, että jouluteema. Oli nimittäin aika jouluiset aromit kotona tätä ruokaa tehdessä. En tiedä onko hyvä vai huono asia, että jauhelihakastike maistuu glögiltä, mutta koska keittokirja (se sama Jane Miltonin "Meksikolainen keittiö") sanoo, että tämä täyte on hyvin suosittu Meksikossa, niin sitä sitten on vieraille meksikojuhlissa tarjottava!

Täyte tarjottiin minivehnätortilloista, eli hienosti taquitoista (tosin ei ne kyllä taquitoja ole, koska ne tehdään maissista...) koska niiden valmistusta piti vielä treenata lisää. Kokeilin pastakonetta, mutta sekään ei suvainnut tehdä lätyistä tarpeeksi ohuita. Ei auta kuin kaulia, kaulia ja kaulia. Parempia niistä tuli kuin viimeksi. Kyytipoikana syötiin lauantain salsajämiä & ranskankermaa. Ei ehkä ihan optimikombo, mutta paremman puutteessa kelpasi.


Picadillo-täyte
  • 1 rkl öljyä 
  • 250g vähärasvaista naudanjauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 4 rkl kuivaa sherryä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl rusinoita
  • 25 g mantelilastuja 
 Kuumenna öljy kattilassa, lisää jauheliha ja ruskista se. Sekoita joukkoon valkosipuli ja jatka paistamista 2-3 minuuttia. Lisää paprika, sherry, tomaattipyree ja mausteet ja sekoita. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää rusinat ja mantelilastut. Alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Seoksen tulisi olla kosteaa muttei vetistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti