sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kanaburrito ja grillattua ananasta

Olen ollut viime aikoina - kutakuinkin viimeisen kahdeksan kuukauden aikana - harvinaisen laiska kokkaamaan. Vatsallani on ilmeisesti ollut parempaa tekemistä kasvattaessaan sisällään pientä tyttöstä kun sen ei ole tehnyt mitään ihmeempiä ruokia mieli. Ehkä neuvolan kolmen liuskan ruokarajoitelista on tappanut kulinaristin minussa tai sitten sen on tehnyt yhä useammin ruokailuaikaan kylään saapuva kuokkavieras närästys. 

Jotakin on kuitenkin syötävä ja tänään se jotakin oli texmexiä. Suhtauduin aiemmin meksikolaiseen ruokaan suurella intohimolla tehden kaikki aterian komponentit tortilloista lähtien itse, mutta nyt en tahdo enää venyä edes itsetehtyyn salsaan. Guacamolesta en sentään ole vielä luopunut.

Penseästä introsta huolimatta tämä purkkitexmeksiin nojaava kanaburrito oli oikein maukas. Parhautta annoksessa oli silti omaan tämänhetkiseen makuuni makean raikas ananas. :) Epäilemättä burrito olisi ollut vielä parempi itsetehdyllä juustokastikkeella, salsalla ja vehnätortilloilla. No, sitten taas joskus kun keittiössä puuhailu ei puuskututa ihan näin paljon. :) 



Kanaburrito
(neljälle)

  • neljä suurta vehnätortillaa
  • rapeaa salaattia
  • kanatäytettä (ks. alla)
  • cheddar-juustokastiketta (lämmitettyä kaupan kastiketta maustettuna parilla rkl salsaa)
  • raastettua cheddaria
  • koristeluun: kirsikkatomaattia, kevätsipulia, korianteria
  • tarjoiluun: grillattua ananasta, limelohkoja, salsaa, ranskankermaa/kermaviiliä, guacamolea
kanatäyte
  • 800g kanan rintafileitä
  • 1/2 pss fajitas-mausteseosta
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1 pss maissia
  • kourallinen säilykejalapenoja
  • 1-2 rkl tuorejuustoa
Suikaloi kanat ja paista lähes kypsäksi pannulla öljyssä. Mausta fajitas-mausteseoksella. Suikaloi sipuli ja paprika ja lisää pannulle maissin ja jalapenojen kanssa. Paista kunnes kasvikset ovat ovat kypsyneet sopivan pehmeiksi, mutta ovat kuitenkin edelleen napakoita. Lisää joukkoon 1-2 rkl tuorejuustoa ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteseosta.

Kuumenna tortilla grillissä tai parilapannulla. Laita tortillan päälle kerros vihersalaattia ja sen päälle reilusti kanatäytettä. Kääri tortilla rullalle ja kaada päälle kuumaa juustokastiketta. Viimeistele juustoraasteella, kirsikkatomaateilla, silputulla kevätsipulilla ja korianterin lehdillä.

Tarjoile grillattujen ananasviipaleiden, limelohkojen, salsan, ranskankerman ja quacamolen kera.

ps. Kamerakin on rikki, joten puhelimella otetuilla kuvilla mennään.... :/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti