sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Mustaherukkaglögi

Joulukuun ensimmäisenä päivänä on lupa vähän tunnelmoida. Jos ei muusta syystä niin kompensaationa tuolle ikävälle tuuliselle ja märälle ilmalle tuolla ulkona. Jotain lieviä merkkejä talvesta siellä on sentään havaittavissa - meinasin nääs liukastua puolenkymmentä kertaa aamulenkillä koiruuden kanssa.


Olen tänä syksynä innostunut keittelemään glögini itse, eikä tästä taida olla enää paluuta kaupan glögeihin. Itse keittämällä glögiin saa enemmän makua ja joka kerta glögi on hieman erilaista. Nams. 


Glögin kanssa syödään tietenkin piparkakkuja, mieluiten jonkun hyvän sinihomejuuston kera. Hyvää joulukuun alkua! 


Mustaherukkaglögi
  • 2l vettä
  • 3-4dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 appelsiini
  • 3 rkl fariinisokeria
  • kanelia, neilikkaa, inkivääriä, kaardemummaa, vaniljaa, pomeranssikuorta, maustepippuria, mustapippuria...

Sekoita kattilassa vedestä ja mustaherukkamehutiivisteestä vahva mehu. Pese hyvin yksi appelsiini. Kuori appelsiini ja lisää kuoret mehun sekaan. Poista appelsiinista valkoinen osa ja paloittele appelsiini mehun sekaan. Lisää joukkoon fariinisokeri ja mausteet.

Itse laitoin viimeisimpään settiin pari kanelitankoa, pari teelusikallista inkivääriä, pomeranssinkuorta ja maustepippuria, yhden teelusikallisen neilikkaa, kaardemummaa ja mustapippuria. Edellinen ei ollut niin appelsiininen ja pippurinen, ja siinä oli mukana myös yksi vaniljatanko.

Kiehauta glögi ja anna sen kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Jätä glögi sen jälkeen tekeytymään vähintään tunniksi. Maista ja lisää tarvittaessa mehutiivistettä, sokeria tai mausteita. Jos lisäät mausteita, anna glögin tekeytyä toinen tunti. Siivilöi mausteet.

Lämmitä glögi ja terästä se halutessasi vaikka punaviinillä tai brandyllä. Tarjoile mantelien ja rusinoiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti