Hirrrrveen, hirrrveen paljon on ollut taas kaikkee kivaa. Synttärijuhlia, matkoja ja Taste of Helsinkiä, joista kaikista pitäisi kirjoittaa ylös kaikki muistamisen arvoinen. Kirjoittamisilta siis tiedossa! Aloitetaan kuitenkin Grillataan ja chillataan 1v-juhlien jälkkäreistä, jotka on kaikessa hötäkässä jääneet aivan liian pitkäksi aikaa pöytälaatikkoon.
Pitkän menun loppuhuipennus aloitettiin ihanan keveällä omenayllätyksellä ja lopetettiin kahden suklaakakun taistolla. Toinen niistä oli ranskalainen suklaakakku ja toinen mutakakku, johon oli lisätty potkua chilistä. Aivaan taivaallisia molemmat!
Omenayllätys
- 2 isoa omenaa
- 1 prk mangotuorejuustoa
- 3,3 dl kermaa
- 0,5 dl sokeria
- kanelia
Sain omenayllätyksen ohjeen ilman varsinaisia teko-ohjeita (tämä lienee se jälkkärin yllätysosuus...? :)). Epäilisin kuitenkin että omenat kuoritaan, raastetaan ja sekoitetaan mangotuorejuuston joukkoon. Kerma ja sokeri vatkataan ja maustetaan kanelilla. Lopuksi miksataan keskenään kermavaahto ja omena-tuorejuustoseos.
Ranskalainen suklaakakku
- 175 g voita
- 175 g taloussuklaata
- 2 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl kahvijauhetta
- 3 valkuaista
Sulata rasva suuressa kasarissa. Ota levyltä. Paloittele suklaa ja sulata se kuumassa rasvassa. Lisää sokeri ja keltuaiset ja sekoita voimakkaasti puukauhalla. Sekoita jauhot ja kahvijauhe keskenään ja lisää seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, mieluiten irtoreunaiseen, halkaisija n. 22 cm. Paista heti uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Kakun kuuluu olla hieman taikinamainen.
Irrota vuoan reuna ja anna kakun jäähtyä. Tarjoa kakku kylmänä kermavaahdon kanssa.
- 6 munaa
- 2 desilitraa sokeria
- 2 levyä taloussuklaata
- 0,5-1 tuore chili
- 300 g voita
- 1½ desilitraa vehnäjauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti