maanantai 11. helmikuuta 2013

Jambalaya

Innostuin edellisestä reseptikilpailusta niin paljon, että päätin heti hyväksyä kutsun uuteen haastekilpailuun. Kutsun lähetti Snellman, joka lanseerasi tämän kuun alussa uuden lenkkimakkaran - Kunnon lenkkimakkaran, joka sisältää 77% suomalaista lihaa. Haasteena on tietenkin luoda resepti tämän lenkkimakkaran ympärille, ja Snellman valjasti tähän tehtävään ryhmän ruokabloggareita.

Tässäpä siis minun kilpailureseptini, tadaa! Sitä voi käydä äänestämässä täällä.


Lousianalainen Jambalaya on letkeä ruoka, joka sopii hyvin rentoon illanviettoon suuremmallekin seurueelle.

Jambalaya
  • 1 pkt Snellmanin Kunnon lenkkimakkaraa
  • 1 grillattu broileri
  • 1 iso punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tuore chili
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1-2 rkl fariinisokeria
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • n. 1.5 l lämmitettyä kanalientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa, kuivattua timjamia ja oreganoa, cayannepippuria, savupaprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta
  • 2 kevätsipulin vartta
Kuori ja leikkaa lenkkimakkara siivuiksi. Paista siivut rapeaksi kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja siirrä sivuun odottamaan. Riivi lihat grillatusta broilerista. Mausta lenkkimakkaraviipaleet ja broilerin lihat kevyesti suolalla, cayannepippurilla, savupaprikajauheella, valkosipulijauheella ja sipulijauheella.

Pilko sipuli ja paprikat ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä korkeareunaisella pannulla (wokkipannu tai kasari) kymmenisen minuuttia. Pilko valkosipuli, chili ja tomaatti, lisää ne pannulle ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon Worcestershire-kastike ja fariinisokeri ja hämmennä kunnes sokeri on sulanut.  

Lisää joukkoon riisi ja valkoviini. Mausta seos suolalla, kuivatulla timjamilla ja oreganolla, cayannepippurilla ja savupaprikajauheella. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää seokseen kauhallinen lämmitettyä kanalientä. Kun kanaliemi on imeytynyt riisiin, lisää toinen kauhallinen. Jatka näin kunnes riisi on melkein kypsää.

Lisää lopuksi joukkoon lenkkimakkaraviipaleet ja riivitty broileri. Sekoita ja tarkista maku. Lisää kanalientä vielä kauhallinen tai pari ja anna ruoan muhia pari minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Kaada ruoka tarjoiluastiaan ja pilko päälle kevätsipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti