Kävimme keväällä Gaijinissa syömässä, ja siitä innostuneena on tullut etsittyä aika paljon reseptejä hakusanalla 'korealainen'. Gaijinissa yksi herkullisista alkupaloista oli 'pork bun', joka sisälsi jonkinlaisen sämpylän sisällä ylikypsää mausteista possua, togarashi majoneesia ja pikkelöityä kurkkua. Löysin sattumalta Ruokalan sivuilta ohjeen, joka muistutti paljon tuota alkupalaa, ja näitä onkin tullut tehtyä jo pari kertaa. Ai että ovat hyviä!
Teimme tätä vastikään myös mökillä. Koska meidän mökillä ei ole uunia, haudutimme lihan kypsäksi kattilassa n. 300 g paloina. Käytimme lihat kypsennyksen jälkeen myös grillissä lisämaun saamiseksi. Lihan haudutusliemi keitettiin kasaan ja sillä siveltiin lihapaloja grillaamisen aikana.
Teimme tätä vastikään myös mökillä. Koska meidän mökillä ei ole uunia, haudutimme lihan kypsäksi kattilassa n. 300 g paloina. Käytimme lihat kypsennyksen jälkeen myös grillissä lisämaun saamiseksi. Lihan haudutusliemi keitettiin kasaan ja sillä siveltiin lihapaloja grillaamisen aikana.
Tuon jälkimaustamisen kanssa kannattaa muuten olla varovainen. Liha on jo itsessään erittäin hyvän makuista, kannattaa varoa ettei käytä liikaa limeä ja seesamia, koska ne helposti peittävät tuosta marinadista saadut maut.
Korealainen pork bun
- n. 700 g kassleria
- suolaa
Marinadi:
- ½ dl soijakastiketta (käytin japanilaista soijakastiketta)
- 2 rkl palmusokeria (käytin ruokosokeria)
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 keskivahvaa punaista chiliä
- 5 valkosipulinkynttä
Kypsennyksen jälkeen:
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 limetin puristettu mehu ja vähän raastettua kuorta
- 2 keskivahvaa punaista chiliä
- ½ dl paahdettuja mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- runsaasti tuoretta korianteria
Tarjolle:
- höyrytettyjä riisisämpylöitä (käytin tavallisia sämpylöitä, mutta näiden ohje löytyy Ruokalan sivuilta jos joku haluaa niitä tehdä)
- chilillä ja valkosipulilla maustettua majoneesia (majoneesi + sambal oelek + valkosipulijauhe)
- riisiviinietikassa marinoituja kurkkusiivuja
Suolaa liha. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää possu marinadiin. Pidä sitä marinadissa mielellään yön yli.
Paista lihaa paistopussissa 130-asteisessa uunissa noin 3 tuntia ylikypsäksi. Revi liha haarukalla säikeiksi ja sekoita loput ainekset lihan joukkoon. Tarjoile sämpylän välissä lihaa, kurkkusiivuja ja chili-majoneesia.
Paista lihaa paistopussissa 130-asteisessa uunissa noin 3 tuntia ylikypsäksi. Revi liha haarukalla säikeiksi ja sekoita loput ainekset lihan joukkoon. Tarjoile sämpylän välissä lihaa, kurkkusiivuja ja chili-majoneesia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti